Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 324)’Nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 376)

 

GÜNCEL MEVZUAT

 

Milli Emlak Genel Tebligi (Sira No: 324)’Nde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig (Sira No: 376)

 

(19.11.2016) 

 
19 Kasim 2016 CUMARTESI
Resmî Gazete
Sayi : 29893

 

TEBLIG

 

Maliye Bakanligindan:


MILLI EMLAK GENEL TEBLIGI (SIRA NO: 324)’NDE
DEGISIKLIK YAPILMASINA DAIR TEBLIG
(SIRA NO: 376)



MADDE 1 – 26/4/2009 tarihli ve 27211 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan Milli Emlak Genel Tebligi (Sira No: 324)’nin “II. GENEL ESASLAR” baslikli kisminin “2. Bedel tespiti” baslikli bölümünün dördüncü fikrasindan sonra gelmek üzere asagidaki fikralar eklenmis ve diger fikralar buna göre teselsül ettirilmistir.
“(5) 9/1/2002 tarihli ve 4737 sayili Endüstri Bölgeleri Kanunu (Endüstri Bölgeleri Kanunu ve Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Kanun) hükümleri uyarinca ilgilileri lehine tesis edilecek irtifak haklari ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yil bedeli, tasinmazin emlak vergisine esas asgari metrekare birim degeri toplaminin binde besi, endüstri bölgelerinde stratejik yatirim yapacak yatirimcilar lehine tesis edilecek irtifak haklari ile verilecek kullanma izinlerinde ise ilk yil bedeli, tasinmazin emlak vergisine esas asgari metrekare birim degeri toplaminin binde biri esas alinmak suretiyle belirlenecektir.
(6) Yurtiçi özgün gelistirme ve ileri teknoloji gerektiren savunma, havacilik ve uzay sanayii alanlarinda faaliyet gösteren ve Savunma Sanayii Müstesarliginca bildirilen yatirimcilar lehine tesis edilecek irtifak haklari ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yil bedeli, tasinmazin emlak vergisine esas asgari metrekare birim degerinin binde biri esas alinmak suretiyle belirlenecektir.”
MADDE 2 – Ayni Tebligin “II. GENEL ESASLAR” baslikli kisminin “8. Ihale usulü” baslikli bölümünün ikinci fikrasina, (e) bendinden sonra gelmek üzere asagidaki bentler eklenmis ve diger bentler buna göre teselsül ettirilmistir.
“f) 4737 sayili Endüstri Bölgeleri Kanunu (Endüstri Bölgeleri Kanunu ve Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Kanun) hükümleri uyarinca yatirim yapacak yatirimcilar ile endüstri bölgelerinde stratejik yatirim yapacak yatirimcilara,
g) Yurtiçi özgün gelistirme ve ileri teknoloji gerektiren savunma, havacilik ve uzay sanayii alanlarinda faaliyet gösteren ve Savunma Sanayii Müstesarliginca bildirilen yatirimcilara,”
MADDE 3 – Bu Teblig yayimi tarihinde yürürlüge girer.
MADDE 4 – Bu Teblig hükümlerini Maliye Bakani yürütür.